7 futballcipő kapusok számára

„A modern kapus robbanékony, átlátja a játékot, otthonosan mozog a levegőben, különösen, hogy látjuk, egyre nagyobb szerepe van az ívelt labdáknak” Dominique Deplagne, a Montpellier kapusedzőjének szavait olvasva érthetjük meg igazán, miért is fontos, hogy egy kapus a lehető legjobb felszereléssel rendelkezzen. Miközben a kapuskesztyűknél egyértelműen beazonosítható brendek vannak (Uhlsport, Reusch), addig bizony kifejezetten hálóőröknek tervezett cipőmodellek nincsenek a piacon. A FootPack ezért egy kis útmutatót készített a kapusok számára, hogy milyen lábbeliket is ajánl az egyedi tulajdonságokhoz igazodva.

Adidas Predator 20

Az Adidas cipőmodelljei között mindig is volt egy olyan széria, amely alkalmas volt a kapusok számára: ez az Adidas Predator. Az idő múlásával a cipő nagy fejlődésen ment keresztül, a kengurubőr alapanyagtól kezdve egészen a szintetikus felsőrészig. Két évre az ACE-szel helyettesítette a gyártó a modellt, de 2017-ben, alaposan megújulva tért vissza a Predator. A Predator 20-at a kapusok közül sokan – például Keylor Navas – elismerik, ahogy a 20+-t is, a fűző nélküli változatot dicsérve, illetve a jellegzetes tüskéket a cipő első részén, amely nagyban javítja a labda koordinálhatóságát.

Adidas Predator 20+

Adidas X19

A kimondottan robbanékony kapusok számára az X19 fő előnyei a kis súlya, flexibilitása és az a kényelem, amelyet viselőjének képes nyújtani.

Adidas X19

Adidas Copa 20

A szűkösebb a büdzsé, amelyet a kapus a cipőjére tud fordítani, remek választás lehet a Copa 20-as. Ez főként a felső részen lévő ultrakönnyű és vékony kengurubőrnek, illetve a kényelem érdekében beépített kicsi zokniknak. A ComfortFrame talp ad olyan reakcióképességet a cipőnek, amitől valóban hibátlan megoldás lehet a kapusok számára.

Adidas Copa Gloro 20

Puma One 5.1 Evoknit

Számos Puma által szponzorált kapus – többek között Gianluigi Buffon – használta már ezt a cipőt. A One egyaránt kényelmet ad elülső bőr részének és a beépített evoKnit zokniknak  köszönhetően. A RapidAgility talp pedig, ahogyan azt a neve is sugallja gyorsaságot kölcsönöz viselőjének.

Puma One 5.1 Evoknit

Puma Future 5.1 Netfit

Más stílust képvisel a Puma ezen cipője, de ezzel is igen elégedettek a hálóőrök. A lábbal is technikás kapusok számára lehet igazán kedves, mivel finomsága és méhkas szerű textúrája javítja a labdakezelést. Ennek a típusnak is RapidAgility talpa van.

Puma Future 5.1 Netfit

Nike Tiempo Legend 8

A Nikenál egy széria évtizedek óta jelen van a futballéletben, és mindig is jó választás volt a kapusok számára: ez a Tiempo Legend. Például Hudo Lloris visel Legend 8-at. A cipő belsejében található hálónak valamint a nyelven és sarkon található bőrnek köszönhetően a Nike Tiempo Legend 8 nagyon könnyed és precíz labdaérintést biztosít. Ezen felül a HyperStability talp is nagy segítség a kapusok számára.

Nike Tiempo Legend 8

Umbro Medusae Elite III

Ha a Premier League kapusai együtt akarnak fejlődni az Umbro UX szériájával, akkor erre a legmegfelelőbb a Medusae Elite III. Technológia szempontból leginkább a Puma One-hoz hasonlít, a kengurubőr külső rész kényelmet ad, a Sprint talp pedig segít a reakcióidő csökkentésében.

Umbro Medusae Elite III

Forrás: www.footpack.fr

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.