Nike Neighborhood – szürke, de kicsit sem unalmas

A Nike mindössze pár hete rukkolt elő legújabb cipősorozatával, a Neighborhood Pack-kel. A 906-os színkód (szürke) alatt szereplő cipőkről sokmindent lehet mondani, azt azonban nem, hogy unalmasak lennének. Hiába ugyanis a szürkés árnyalat, az ötlet, ami tervezés mögött húzódik igazán izgalmassá teszi a lábbeliket. Ez annak fényében is érdekes, hogy – ahogyan arról MI IS ÍRTUNK – az Adidas is új kollekciót készül épp bevezetni. Ezek szerint azonban a Nike gyorsabb volt.

A Neighborhood Pack focicipői olyan megjelenést kaptak, amitől akár még összetéveszteni is könnyű őket

Kezdjük az elnevezéssel. Neighborhood. Magyarul nagyjából a „szomszédság” a legjobb fordítás, ami persze azonnal felvet egy jogos kérdést: Mi köze van a futballcipőknek a szomszédsághoz? Nos, az ideologizálás jól sikerült a pipás márka marketingeseinek, ugyanis szándékkal igyekeztek kicsit elszakadni a jelen labdarúgásának csillogásától és pompájától, és azokra a grundokra helyezték a hangsúlyt, ahol a kissrácok reggeltől estig rúgják a bőrt. Igen, a szomszédokkal!

Ugyanis jól tudjuk, hogy sok-sok mai ünnepelt sztár is a grundon kezdte, így tehát jó üzenet lehet ez azoknak a gyerekeknek, akiknek talán a foci az egyetlen kiugrási lehetőség. Nos, a Neighborhood pack cipőin szereplő, elsőre randomnak tűnő számsorok pontosan ezekre az utcai pályákra, parkokra utalnak. Sőt, nem is csak utalnak, hanem bizony konkrétan, a világ különböző pontjain található grundok irányítószámait tették rá minden egyes cipőre. Tizenegy irányítószám, a világ tizenegy tájáról. Hogy a 11-es szám csak véletlen lenne? Aligha. Igaz, erről nem szól a fáma a Nike részéről, azonban nem nehéz belegondolni bárki számára, hogy egy sztenderd futballcsapat létszámát lássa meg benne.

Jól látszik, hogy a szürkés szín tökéletesen illik a „témához”, azaz a kis, akár betonos pályákhoz

Ami magukat a Pack-be tartozó focicipőket illeti, technológiai szempontból nagy újdonságot nem tartogatnak, hiszen a Neighborhodd alá tartozó Vapor 13, Superfly 7, Phantom Vision 2 és Tiempo Legend 8-as is, felépítését tekintve megegyezik a korábban, más színekben már a polcokra kerülő „testvéreikkel”.

Nem sok szebb Tiempo akad, az biztos…

Az viszont szerintünk biztos, hogy ilyen ötletes, és mesterien kivitelezett megjelenés nincs még egy bellük.

Végezetül egy kis érdekesség azok számára is, akik kíváncsisága fellángolt, annak kapcsán, hogy vajon mely városkra is utalhatnak a focicipőkön található irányítószámok:

03810 – Mexico City
93140 – Párizs
28012 – Madrid
08001 – Barcelona
53 13357 – Berlin
W12 – London
SE15 – London
20159 – Milánó
5120 – Sao Paulo
110121 – Bogota
C1160ABM – Buenos Aires

Fotók: Focivilág FootyHeadlines

Ha szeretnétek hozzájutni a Neighborhood Pack darabjaihoz, azt ITT tehetitek meg.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.