Példás utánpótlás-támogató program a PMFC-nél

A PMFC NB II.-es labdarúgócsapata, és a klub technikai partnere, a Focivilág példaértékű utánpótlás-támogató programot dolgozott ki. A Merkantil Bank Ligában pazarul szereplő együttes mostantól minden hónapban különdíjjal jutalmazza meg az utánpótlásában szereplő kiemelkedő tehetségeket.

Ezt a projektet egy Aranykesztyű, és egy Aranycipő díj megalapítása indította útjára. Előbbit a hónap legjobban teljesítő kapusa, utóbbit pedig a leginkább kiemelkedő középpályása kapja meg a jövőben, hónapról hónapra. A kiválasztás nem egyszerű, ugyanis a PMFC teljes utánpótlását, azaz az U12-es korosztálytól egészen az U19-ig bezárólag veszik szemügyre a klub szakemberei, és megannyi csapat számtalan fiatal játékospalántája közül emelnek ki egyet-egyet.

A Focivilág régóta támogatja már a pécsi focit, 2019 óta az NB II.-ben szereplő PMFC Macron mezeit is ő szállítja. E mellett az ősz elején a klub és a Focivilág közösen nyitotta meg a PMFC Shopot is. Sok közös projektje van már a feleknek – a PMFC-s szájmaszkok eladásából például egy komoly összeget fognak felajánlani a pécsi gyermeksebészeti ellátás javításáért –, éppen ezért nem is volt kérdés, hogy a szurkolók körben csak Pamacs néven emlegetett klub utánpótlás programját is támogatja a Focivilág. Az Aranykesztyű díj nyertesének egy kapuskesztyűt, míg az Aranycipőt elnyerő fiatalnak egy pár focicipőt ajánlott fel minden hónapban a sportszer kereskedés.

A napokban meg is volt az első díjátadó. A kornavírus miatt ugyan kis csúszással, de átvehették megérdemelt jutalmukat szeptember hónap legjobbjai. Az Aranykesztyű díjat ezúttal a PMFC U14-es csapatának kapusa, Holenka Márton kapta meg, míg az Aranycipő elismerést az U16-os korosztály kiemelkedő tehetsége, Sárosi Dávid érdemelte ki.

Az első, ünnepélyes díjátadóról készített beszámolót a Focivilág Youtube csatornája

– Ezzel a két díjjal azt akarjuk sugallni a fiatal játékosainknak, hogy akik elnyerik, azok jó úton járnak – mondta el az első, ünnepélyes átadón a Focivilág pécsi üzletében Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója. – Természetesen nagyon fontos szempont az odaítélésnél, hogy ki milyen teljesítményt nyújt a csapata mérkőzésein, de azt is figyelembe vesszük, hogy milyen rendszerességgel látogatják a srácok az edzéseket, illetve milyen munkát végeznek a tréningeken. Van egy előre felállított értékelési rendszerünk, ahol születhet akár holtverseny is. Ilyen esetben azt is megnézzük, kinek milyen a tanulmányi eredménye.

Innentől kezdve tehát minden hónapban újabb és újabb pécsi tehetségek munkáját ismeri el a PMFC és a Focivilág!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.