Miért ragasztotta le a Nike pipát kapuskesztyűjén Courtois?

A Real Madris kapusa, a belga válogatott Thibaut Courtois, klubcsapata legutóbbi Bajnokok Ligája meccsén leragasztotta a Nike kapuskesztyűjén lévő logót – számolt be a FootyHeadlines.

Így nézett ki a „csináld magad” megoldás Courtois kesztyűjén

Biztosan érdekes, és szaftos hír lenne, ha az akció a sportszergyártó elleni lázadás jeleként lenne értelmezhető, azonban az ok ennél jóval prózaibb. Így akarta ugyanis kikerülni a kapus az UEFA, felszerelésekkel kapcsolatos szabályait, és ezért festett furcsán a hálóőr Nike GK Vapor Grip 3-as kesztyűje.

Íme a Nike UEFA-kompatibilis (balra), és a nem az európai szövetség égisze alá tartozó sorozatokban hazsnálható (jobbra) kesztyűje

Az európai szövetség felszerelésekkel kapcsolatos szabályzatának egyik pontja ugynais szigorúan előírja még azt is, hogy mekkora lehet a sportszergyártó logója a kapuskesztyűkön. Persze a Nike (akárcsak az Adidas, az Uhlsport, vagy bármely más, kapuskesztyűket is gyártó cég) erre is gondol, hiszen a Bajanokok Ligájában szereplő kapusainak készít olyan speciális darabokat, ahol a logóméret illeszkedik az UEFA szabályozásához, azonban Courtois ezúttal valószínűleg véletlenül a spanyol bajnokságban használt egyik kesztyűjét készíthette be – ott pedig nincs ilyen méretbeli megkötés. Mivel azonban így a Nike pipája a kesztyűn nagyobb volt a megengedettnél, muszyáj volt egyes részeit leragasztani.

Egy ábra, hogy érthetőbbek legyenek a szabálykönyv passzusai

Az UEFA szabályzatának idevágó pontjai így szólnak:

  • Minden kapuskesztyűn, azon bárhol megengedett egy 20 cm2-t meg nem haladó csapat címer
  • Minden kapuskesztyűn, azon bárhol megengedett egy 20 cm2-t meg nem haladó gyártói logó
  • Minőségi jelzés, technológiai címke vagy második gyártói azonosító megengedett minden kapus kesztyűn. Bármelyiket használják, nem haladhatja meg a 10 cm²-t.
  • A kapus nevét nagy- és / vagy kisbetűkkel lehet felírni mindkét kesztyűre / mindkét kesztyűre, legfeljebb 2 cm magas betűkkel.

Forrás, fotók: www.footyheadlines.com

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.