Szebb, könnyebb, gyorsabb: íme a Nike Mercurial Superfly 8 és Vapor 14

A napokban jelent meg a Nike legújabb futballcipő sorozata, a Mercurial Superfly 8, és Vapor 14.

A széria előző darabjaihoz képest (Superfly 7, Vapor 13) ugyan első ránézésre nem látványosak az újítások, annál nagyonbb jelentőségűek viszont.

A hálós Flyknit szerkezet a cipők külső részén, az elülső talplemez Aerotrak zónája, a NikeGrip talpbetét és az ACC bevonat is felfedezhető a Mercurial legújabb darabjain, azonban minden elemen fejleszett egy jókorát a gyártó. Mindezt azért, hogy növelje a lábbelik gyorsaságát, és csökkentsék a cipők súlyát.

Az Aerotrak zóna ezúttal is barázdált felületet kapott, azonban súlyán csökkentett a Nike, így még nagyobb kezdősebességet tesz lehetővé viselője számára. A kitámasztások és hirtelen irányváltások támogatására alakította ki a cég az új Chevron stoplikat, amelyek háromszög formájukkal segítik a lehető leggyorsabb reakciók kivitelezését.

A FlyKnit hálós külső is még könyebb szerkezetű lett, így aki felhúzza a cipőt, szinte úgy érezheti, hogy nincs is semmi a lábfején, második bőrként funkcionál a cipő felső része.

A szokásosnak mondható ACC bevonat sem maradhatott el, ennek köszönhetően száraz, és nedves időjárási körülmények között is tökéletesen tapad a labdához a cipők felülete.

A merész, rózsaszínes árnyalat (hivatalosan vílágos bíbor – metál ezüst kombináció) teszi egészen egyedivé az új Mercurialokat, amelyeket most már bárki szemügyre vehet, vagy akár megvásárolhat.

A Superfly 8 és a Vapor 14 főbb tulajdonságai:

  • FlyKnit külső
  • ACC bevonat
  • Chevron stoplik
  • NikeGrip talpbetét
  • Aerotrak zóna a kétosztatú talplemez elülső részén
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.