Eddig veretlenek vagyunk Albánia ellen, még gólt sem kaptunk tőlük soha

Az Anglia elleni súlyos vereség után különösen fontos lenne a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy begyűjtse a 3 pontot Albánia ellen idegenben. A két nemzeti csapat közös múltja alapján erre minden esélye meg is van Marco Rossi együttesének.

A magyarfutball.hu statisztikáit segítségül hívva gyorsan ki lehetett deríteni, hogy az albán és a magyar válogatottnak közel sincs olyan jelentős közös múltja, mint amilyen például a magyar-angol relációban elmondható volt. Fiaink a történelem során eddig ugyanis csupán 6 alkalommal csaptak össze Albánia legjobbjaival – igaz az eddigi mérleg több, mint bíztató.

Eddig ugyanis még sosem szenvedett vereséget a magyar csapat vasárnapi riválisától, ami viszont ennél is jobban mutat, hogy a hatszor 90 perc során még gólt sem tudott szerezni az albán gárda Magyarország ellen. A riválisunk szemszögéből nézve legjobb eredményért egészen 1948-ig kell visszamennünk, akkor egy 0-0-t tudott kiharcolni az ellenfél egy Balkán-kupa-mérkőzésen. Nem volt az akkor kis eredmény számukra, hiszen a magyar válogatottban olyan kiválóságok léptek pályára, mint Illovszky Rudolf, Zakariás József vagy Kubala László. Két évvel később aztán már Puskás, Budai, Palotás és Kocsis, összesen tucatnyi góljával 12-0-s atomcsapást mért Albániára.

Ezt követően 58 éven át nem találkozott a két nemezt futballcsapata, mígnem a 2010-es vb selejtezőiben egy csoportba nem kerültek. Ott pedig oda-vissza magyar győzelem született. Az utolsó magyar-albán meccs 2014-ben volt, akkor Priskin Tamás góljával nyerte Magyarország a barátságos mérkőzést.

A hat eddigi mérkőzésen tehát egy döntetlen mellett öt magyar siker született, összesítésben 19-0-s gólkülönbség mellett. Ezt a sormintát kellene folytatni vasárnap Tiranában.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.