Az Adidas magasabb fokozatra kapcsolt az X Speedfow-val

A német sportszergyártó ugyan már tavaly is jelentkezett egy olyan futballcipővel, amivel a gyorsaságot akarta támogatni, azonban az X Ghosted után, meghallgatva számos játékos tapasztalatait, idén tovább tudta fejleszteni az alapötletet. Így született meg az X Speedflow!

Önmagában már az is sokat elmond az X Speedfow minőségéről, hogy a futballvilág olyan kiválóságai választották ezt a cipőt idén nyáron, mint Lionel Messi, Karim Benzema, vagy épp az Adidashoz épp ezért hosszú idő után visszatérő Mohamed Salah.

A cipő gyakorlatilag minden egyes négyzetcentimétere a gyorsaságról szól, és ezt nem is rejtette véka alá a gyártó. Felső részében azt az Agility Frame rácsot használták, amely tökéletesen simul a lábfejre, ezzel olyan érzetet képes kelteni, mintha nem is lenne semmi a láb és labda között. Ez persze a játékszer irányítását is megkönnyíti, azonban ennél is fontosabb, hogy mivel rendkívül könnyű anyagról beszélünk, a technológia fő célja bizony a gyorsaság fokozása. Ugyanez mondható el a Carbitex Speedrame talpszerkezetről is, amely már önmagában is garancia a nagy sebességre. A karbonszálas anyagnak köszönhetően ugyanis, hiába rendkívül erős a talplemez, ez a cipő súlyában egyáltalán nem jelentkezik. Pehelykönnyű a lábbeli, ami persze már csak ezért is növeli a gyorsaságot, mellette pedig nagyon erős vázszerkezetének köszönhetően gyorsabb irányváltásokat tesz lehetővé.

Az csak külön figyelmesség a tervezőktől, hogy a gyorsaság oltárán nem áldoztak fel mindent. A korábbi X Ghosted kapcsán a futballistáktól származó temérdek tapasztalatra alapozva ugyanis lágyabb sarokrészt alakítottak ki a Speedlowban. Az új cipő így nem csak villámgyors, de roppant kényelmes is lett.

A különböző ízléseknek való megfelelés érdekében a klasszikus fűzős, és a modernebb megjelenést biztosító fűző nélküli változatot is megalkották az új cipőből. A szokásos primeknit felső pedig minden eddiginél jobban képes illeszkedni a lábhoz, ezzel is plusz stabilitást biztosítva az izületeknek.

A fentiekkel teljesen egybevág Ben Herath nyilatkozata. Az Adidas tervezési alelnöke ugyanis így fogalmazott a Speedflow kapcsán:

– Már az X Ghosted is nagy áttörés volt számunkra abban, hogyan tudjuk segíteni a futballistákat a minél a nagyobb sebesség elérésében – mondta. – A kutatásaink során azonban, amikor az Adidas leggyorsabb futballcipőjének következő változatát fejlesztettük, a csapatunkat az a gondolat vezérelte, hogy egyesítsük valahogy a fizikai gyorsaságot a szellemivel. Magyarán az Adidas legjobb technológiáit akartuk ötvözni, a modern játék sebességigényeinek megértésével. Az X Speedflow egyszerre képes támogatni a játékost a sprintek, és a hirtelen irányváltásokon alapuló, nagyfokú mozgékonyságot igénylő mozdulatok során is. Ezzel adja meg nekik a sebesség igazi élményét.

Cikkünk alapját a Soccerbible azonos témájú írása szolgáltatta.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.